6.22.2008

Judolaukku -- Judo bag


Kävin kesän alussa ystävien luona ja sillä reissulla löytyi kierrätyskeskuksesta jämäkkä judotakki ja pari keltaista vyötä. Valikoin takin huolellisesti, sillä takeissa oli mielenkiintoisia pintakuvioita. Olin jo vuosi sitten hypistellyt takkia laukku mielessäni ja nyt se lähti mukaan. Kivoja merkkejäkin takissa oli kiinni aasialaisin kirjoitusmerkein koristeltuna. Itse takki oli kyllä "Eine echte judo jacke", saksassa valmistettu. Kangas oli niin kovaa, että takki olisi pysynyt pystyssä ilman ihmistä sisällä.

Juhannusviikolla nousi matkakuume ennätyslukemiin. Ja pitäähän matkalla olla mukava laukku. Alkuperäinen ajatus isosta kassista kutistui kätevään olkalaukkuun, jossa kulkee reissussa liput ja laput, matkalukeminen, juomapullo ja kamera.

Silppusin judotakin vähintäänkin keltaisen vyön ottein kappaleiksi ja surauttelin (tai pikemminkin jykersin, kangas kun oli niin paksua) kassin kokoon. Vanhasta vihreästä kirppislakanasta tuli kivat kanttaukset ja sisätaskut.


Kännykkä hukkuisi laukkuun ilman omaa taskuaan. Avaimille on oma ripustusrenkaansa ja pikkutavaroille vetoketjutasku.

Olkahihna syntyi helposti judotakin keltaisesta vyöstä. Jätin vyössä olleen merkin näkyviin kassin sisäpuolelle, vaikka siinä vähän harhaanjohtavasti lukeekin "made in Japan".
Kelpokassi. Pitää testata heti huomenna töissä.
Eipä muuten tullut kassin materiaaleille paljoa hintaa, judotakki vöineen upposivat 3 €:n kassiin, johon sullottiin paljon muutakin. Sisätaskun vetoketjukin on joskus vuosia sitten ostettu jostain kirppikseltä. Avainklipsi on mummon vanhasta "miljoonalaatikosta". Olisiko tuosta nyt yhteensä saanut hinnaksi kahtakaan euroa..
A while ago I bought a judo jacket and two yellow belts from a recycle centre. I turned the jacket into a useful bag for the holiday trip ahead. Enough room for tickets and other documents, waterbottle, book and camera. A separate pocket for mobile phone and a keyring. All this for less than 3 euros.

6 comments:

 1. Jumpe, miten mainio kassi!! Toimii varmasti ja luulisi myös kestävän.

  ReplyDelete
 2. Näppärää! Edelleen haaveilen ajasta, jolloin voin tilata tuotteita;)

  ReplyDelete
 3. No tulipa siitä tosi hieno!
  Se pussillinen tavaraa oli muuten vain 2,50 €, eli vielä huokeamman kassin sait.
  (Jos noita tilauksia tulee, niin voin kyllä käydä tyhjentämässä KiKen judopuvuista...)

  ReplyDelete
 4. Nasti, kiitos. Kestävä se varmasti on ainakin kankaan osalta, jos jokin lahoaa, niin ompeleet.

  Emppu, valitettavasti työ häiritsee harrastuksia ainakin tällä hetkellä...

  Mari koo,
  kiitos korjauksesta :) ja alihankintatarjouksesta :D

  On muuten ollut laukku käytössä jo pari päivää. Ainoa ongelma on valkoinen väri, selkäpuoli on alkanut jo värjäytyä farkuista.. Mutta mitäpä siitä. Pieni korjaus täytyy ehkä vielä tehdä kännykkätaskuun. Se kaipaisi ehkä tarralla suljettavan remmin, jotta kännykkä ei putoa, jos laukku on muussa kuin pystyasennossa.

  ReplyDelete
 5. Niin, Judoki on kestävää materiaalia sen voi myös värjätä kätevästi, sillä ainakin takki kestää pesun 90 asteessa jonka toiset värit tarvitsevat kiinnittyäkseen kunnolla.
  Mutta mistä ihmeen putiikista löysit tuon takin.. Meidän huushollissa ne ovat aina riekaleina joten kiinnostais kovasti mistä niin hyväkuntoisen saisi.

  ReplyDelete
 6. Nishiki,
  takki löytyi kyläilyreissulla Seinäjoen kierrätyskeskuksesta. Siellä oli useampiakin, mutta tämä oli ehdottomasti parhaassa kunnossa ja mielenkiintoisin kuvioinniltaan.
  Kätevää on kyllä, että sen voi pestä kuumassa, lähtee kunnolla käytössä tulevat liat.

  ReplyDelete